tuinkas_01

Tuinkas

Opzoek naar een tuinkas? Bij Buytenshuys bent u aan het juiste tuinkas adres. Wij hebben een groot assortiment aan tuinkassen, de tuinkas komt in veel verschillende soorten en maten. Waar let u op bij de aanschaf van een tuinkas? Een tuinkas met hoge kwaliteit, een tuinkas waar u vele jaren in kan kweken, een tuinkas met allure of een maatwerk tuinkas. Welke ideeën u ook heeft, wij proberen u te voorzien in deze tuinkas wens. Vraag vandaag nog een tuinkas aan en laat u verassen door ons enthousiasthe advies team. De tuinkas specialisten. Wij leveren tuinkassen van het merk ACD en Janssens, beide twee hoogwaardige kwaliteitsmerken.

tuinkas_02

Veilig in uw tuinkas

Bij Buytenshuys leveren wij tuinkassen enkel met gehard 4mm veiligheidsglas, wij vinden het belangrijk dat de tuinkassen gegarandeerd veilig voor u en uw (klein)kinderen zijn. Een tuinkas met veiligheidsglas geeft een prettig gevoel tijdens het kweken. Tevens heeft veiligheidsglas het voordeel dat u grote raampuien heeft in uw tuinkas, waardoor u vanuit uw tuinkas een weids uitzicht heeft. Gehard glas is ook enorm sterk glas, tot wel zeven keer zo sterk als gewoon tuindersglas. Mocht de ruit toch kapot gaan dan springt het glas in duizend stukjes, welke u veilig kunt verwijderen.

tuinkas_03

Victoriaanse tuinkas

Een tuinkas wordt steeds meer een beeldvanger in de tuin en wat is nou mooier dan een tuinkas zoals vroeger in oud Engeland gemaakt werd? De Victoriaanse stijl tuinkas is heel populair en maakt dat uw tuinkas meer alure heeft. Voor beide merken kunnen wij uw tuinkas verreiken met een victoriaanse nokversiering. Naast de esthetische waarde van de nokveriering heeft deze ook een functie voor uw tuinkas. De vogels kunnen namelijk minder snel op uw tuinkas zitten en dit zorgt ervoor dat uw tuinkas langer schoon blijft. Wilt u het klassieke van uw tuinkas nog meer benadrukken? Met onze leverancier Janssens kunnen wij u ook smalle ruiten bieden, welke voor nog meer een victoriaans beeld zorgen.

tuinkas_04
Tuinkas in kleur

Wilt u echt dat uw tuinkas de tuin uit spat? Dan is een gekleurde tuinkas helemaal voor u! Onze standaard tuinkassen zijn over het algemeen te leveren in blank aluminium, zwart of groen. Wij kunnen echter ook tegen meerprijs bijna elke RAL aanhouden als kleur voor uw tuinkas. Zo hebben wij al diverse eye catchers geleverd, zoals deze blauw tuinkas op de foto hiernaast. Een tomaten rode tuinkas is ook populair. Leuk voor bijvoorbeeld in een beeldentuin, laat uw tuinkas een kunstobject worden. Bij de optie tuinkas in RAL-kleur blijven de accenten zoals de kunststof kapjes en rubbers zwart. In welke kleur laat u uw tuinkas coaten? Vraag het vandaag nog aan via onderstaand contactformulier en vind de tuinkas die bij u past.

Diverse vragen over onze tuinkas modellen:
Een tuinkas funderen is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat uw tuinkas tientallen jaren meegaat maar ook om ervoor te zorgen dat uw tuinkas mooi recht staat. Dit geeft u het voordeel dat u ten alle tijden een afgesloten tuinkas heeft waarbij klimaatbeheersing veel beter binnen uw beheer blijft. Daarnaast houdt u ongedierte veel beter buiten uw tuinkas en bent u vrij om te bepalen wat u met de binnenzijde van uw tuinkas doet. Zelfs in de vrije aarde werken is een goede optie wanneer u een betonbanden fundering heeft. Wilt u betonstorten? Ook dat kan natuurlijk, de tuinkassen kunnen ook prima vastgemaakt worden op straatwerk of een betonplaat. In dit geval werkt u vanuit plantenbakken, zaaitafels of potten. Ook hier hebben wij veel verschillende accessoires voor beschikbaar. Verreik uw tuinkas met mooie kweektafels of zaaibakken.

Wilt u zorgen dat uw planten goed beschermd zijn? Dan is een schaduwdoek heel belangrijk voor een tuinkas. Haal de felle zon weg uit uw tuinkas door het monteren van een schaduwdoek. Afhankelijk van welk merk u kiest, is de uitstraling en functie van het schaduwdoek bepaalt. Bij het merk Janssens hangt het schaduwdoek tot in de nok van uw tuinkas, waarbij het bij ACD tot de goothoogte gaat van de tuinkas. Een zonwering voor op het dak hebben wij nog niet beschikbaar voor de tuinkas, wilt u de warme buiten de tuinkas houden dan zou noppenfolie goed werken of het wit kalken van uw ruiten. Bij ACD wordt een grootdeel van de warmte uit uw tuinkas al weg gehaald doordat zij standaard mat glas in het dak van de tuinkas leveren.

Binnen de tuinkassen hebben wij diverse soorten en maten. Wij leveren een standaard tuinkas maar ook een maatwerk tuinkas. Voor de standaard tuinkassen hebben wij ook een aantal actiemodellen. Een tuinkas die extra scherp geprijsd is, let wel op de tuinkas is precies zoals omschreven is. Er zijn beperkte mogelijkheden tot het aanpassen van de tuinkas. Wel kunt u ook bij de actie tuinkas uitbreiden met extra accessoires zoals, zaaitafels, kweektafels, extra deuren, etc. De actie modellen zijn over het algemeen snel leverbaar, zodat u snel kunt gaan beginnen met kweken. Wees er vroeg bij en laat uw tuinkas nog voor het seizoen monteren.

Niet elke situatie is geschikt voor een standaard tuinkas, in sommige gevallen is maatwerk de enige oplossing om tot een tuinkas bij u thuis te komen. Wij hebben veel ervaring op het gebied van maatwerk maar kunnen hier verschillende kanten mee op. Als er gesproken wordt over een maatwerk tuinkas, dan gebruiken wij ten alle tijden het merk Janssens hiervoor. De Janssens tuinkas verleend zich veel beter tot maatwerk dan een ACD tuinkas. Oftewel bent u op zoek naar een maatwerk tuinkas, dan kiest u bij ons voor een Janssens tuinkas. Nu werkt Janssens fabrieksmatig ook met maatwerk, met de meeste maatwerk situaties kunnen wij met het maatwerk dat Janssens levert uit. In dit geval kunt u de maatvoering per 73 cm segment naar eigen hand zetten of kunnen wij de volledige wandhoogte ophogen d.m.v. een bovenlicht. Deze opties heeft Janssens voor hun tuinkassen. Nu kan het voorkomen dat evengoed uw maatvoering tuinkas er niet bij zit, in dit geval kunnen wij twee kanten met u op. Wij kunnen een standaard Janssens tuinkas voor u bestellen en deze op locatie vermaken tot de gewenste afmeting. In veel gevallen is dit de meest gekozen maatwerk tuinkas die wij leveren. Bent u op zoek naar een hele specifieke maat, die buiten het 73 cm segmenten pallet valt, zoals bijvoorbeeld 250 x 300 cm op de mm nauwkeurig? Dan kunnen wij vanuit losse profiel voor u een maatwerk tuinkas maken. In dit geval verzagen wij alles op locatie tot de juiste afmeting tuinkas. Deze vorm van een maatwerk tuinkas wordt dan ook opgeleverd in twee fasen. In fase één bouwen wij voor u de volledige maatwerk constructie, waarna wij het maatwerk glas kunnen inmeten en bestellen. Ca. 3 tot 4 weken later ontvangen wij het gehard maatwerk glas en kunnen wij de tuinkas voorzien van het glas en uw tuinkas afmaken. Dit is de meest prijzige variant van het maatwerk dat wij leveren, mede omdat er veel arbeid in zit maar ook logistiek veel meer met zich mee brengt. Hoe dan ook komen wij bijna in elke situatie uit met het een maatwerk tuinkas die bij u past.

Een populaire tuinkas soort is de polycarbonaat tuinkas, desondanks vindt men de polycarbonaat tuinkas vaak enkel terug in de low-budget variant. Bij Buytenshuys kunnen wij u een hoge kwaliteitstuinkas van Janssens leveren met 10mm polycarbonaat. Met de tuinkas van Janssens kunt u tientallen jaren vooruit en genieten van kweken in uw tuinkas. Het polycarbonaat is enorm dik voor tuinkas begrippen, met een 10mm dikte pakt u veel extra stevigheid. Als u een tuinkas overweeg met polycarbonaat dan bent u op zoek naar de voordelen. Wat is nu het voordeel van een tuinkas met polycarbonaat? Polycarbonaat beschermd uw planten beter dan glas omdat het polycarbonaat bestaat uit kanalen. Het zonlicht moet hiervoor meer moeite doen om de tuinkas binnen te dringen en verliest hierdoor meer UV-licht. Polycarbonaat is tevens veel sterker dan glas en kan veel beter tegen bijvoorbeeld hagel of vallende takken. Het is makkelijker te monteren omdat het lichter materiaal is, wat betekent dat uw tuinkas ook lichter van gewicht is. Dit kan een voordeel hebben voor mensen die graag een tuinkas op hun dakterras willen plaatsen. Wat is een nadeel van polycarbonaat? Polycarbonaat kan na tientallen jaren gaan verweren, waarbij veiligheidsglas langer mee gaat. De platen zijn echter tegen die tijd eenvoudig weer te vervangen. Daarnaast ontvangt u minder licht in de tuinkas, dit kan belemmerend zijn voor de groei van sommige planten, houdt hier goed rekening mee. Een combinatie van polycarbonaat en glas bestaat op dit moment nog niet voor de tuinkassen. Het is of een tuinkas volledig met glas of een tuinkas volledig met polycarbonaat. Wij adviseren u graag verder, wanneer u interesse heeft in een tuinkas met polycarbonaat.

De levertijd van uw tuinkas is volledig afhankelijk van welk merk tuinkas u kiest maar ook welk type tuinkas u kiest. Een standaard tuinkas is over het algemeen sneller leverbaar dan een maatwerk tuinkas. Doorgaans zien wij dat de levertijd op een standaard tuinkas voor zowel ACD als Janssens op een twee tot vier weken zit. De maatwerk tuinkassen van Janssens zitten vast aan een productie proces en hebben hierdoor langere levertijd, gemiddeld een acht tot tien weken. Afhankelijk van welke maatwerk tuinkas u bij Janssens kiest. Wilt u een tuinkas die volledig op maat door Buytenshuys wordt gemaakt? Dan zijn de levertijden vaak langer omdat er in meerdere fases gebouwd wordt. Dit geldt tevens ook voor een tuinkas welke in een speciale kleur gecoat moet worden. Door het coaten hebben deze tuinkassen ook een langere levertijd. Wilt u snel een tuinkas? Dan kunt u het beste kijken naar de actiemodellen van Janssens of de Prestige tuinkassen van ACD. Dit type tuinkas is snel leverbaar omdat deze grootschalig worden ingekocht. Wilt u een tuinkas maar u bent eerst druk bezig met de tuin en kan de tuinkas pas op een later moment ontvangen? Ook hierin kunnen wij meedenken, wij kunnen namelijk de tuinkas alvast voor u bestellen zodat u de zekerheid heeft van de actuele prijs en bij onze fabrikant aangeven dat de tuinkas later geleverd moet worden.

Bij Buytenshuys leveren wij uitsluitend tuinkassen in aluminium. De tuinkas van het merk ACD en Janssens, worden beide tweelaags gecoat. Dit zorgt ervoor dat uw tuinkas tientallen jaren een strakke uitstraling heeft, de tuinkas zal niet verkleuren. Daarnaast is het materiaal van uw tuinkas optimaal beschermd voor buiten. Wij kiezen specifiek voor een tuinkas van aluminium omdat dit onderhoudsvrij is, lang mee gaat en hoge kwaliteit biedt. Overigens is een tuinkas van hout vele malen duurder dan een aluminium tuinkas. Op onze constructie geven wij twaalf tot dertien jaar garantie. Dit is een heel lang termijn en geeft u de extra zekerheid van een tuinkas die tientallen jaren mee gaat. Zoals het slogan van onze fabrikant zegt, een tuinkas voor het leven. Dat is het uitgangspunt. Dit maakt ook dat uw tuinkas aan verschillende eisen moet voldoen, zowel de tuinkas van ACD als Janssens zijn onderheven aan een kwaliteitscertificaat, waarbij wij de stevigheid op papier kunnen aantonen en garanderen.

Een tuinkas kopen kan voelen als een lange zoektocht, er zijn heel veel soorten en elke tuinkas is anders. Vooral in kwaliteit is er verschil in tuinkas, zelfs binnen eenzelfde merk kan een tuinkas in kwaliteit verschil hebben. Waar moet u dan op letten wanneer u een tuinkas gaat kopen? Een tuinkas kopen helpen wij u graag bij, wij geven u graag advies over de tuinkas. U kunt hier in onze showroom diverse tuinkas opstellingen zien en ervaren. Dit geeft u een goed beeld bij de stevigheid van onze tuinkas, de ruimtelijke ervaring van een tuinkas maar ook bij wat wij u extra kunnen bieden als uw tuinkas leverancier. Wij staan voor kwaliteit, een tuinkas die tientallen jaren mee gaat. Hoe dan ook, als u een tuinkas gaat kopen, kunt u bij ons uitstekend geholpen worden. Onze adviseurs staan u graag te woord, onder het genot van een bakje koffie of thee, gaan wij in gesprek met u om tot de tuinkas te komen die het beste bij u past. Een tuinkas kopen? Begin vandaag nog en vraag een tuinkas offerte aan, u kunt ook een afspraak plannen om een tuinkas te komen bekijken in onze showroom. Wij zien u graag tegemoet!

Een tuinkas hoeft niet altijd een luxe uitstraling te hebben, toch zien wij dat de tuinkas steeds meer een item voor in de tuin wordt. De tuinkas hoeft niet perse meer op een verloren hoekje in de tuin te staan. Juist tegenwoordig is de tuinkas geaccepteerd als een mooi bouwwerk in de tuin. Wij werken dan ook met tuinkassen die allure en luxe uitstralen. De tuinkas van Janssens straalt kwaliteit uit, wanneer u een tuinkas van Janssens neemt heeft u een tuinkas in de tuin staan die de aandacht vangt. De reacties van onze klanten zijn positief, het is een mooie tuinkas maar ook de stevigheid van de tuinkas is ongeëvenaard op het gebied van enkel glas tuinkassen. Wilt u echt een unieke tuinkas? Graag ontwerpen wij met u een specifieke tuinkas die alleen bij u in de tuin staat. Door middel van onze 3D tekeningen maken wij graag voor u een voorstel voor een tuinkas geheel naar uw eigen smaak. Hierin kunnen wij meedenken in de vorm van de tuinkas maar ook kunnen wij de tuinkas in een hele eigen poedercoating laten kleuren. Wilt u de luxe van uw tuinkas nog een niveau omhoog tillen? Wij werken met veel leveranciers samen, hierdoor kunnen wij ander type glas leveren voor uw tuinkas maar ook luxe accessoires als bijvoorbeeld een plissé hordeur of een plissé zonwering. Extra sierelementen kunnen wij aan uw tuinkas toevoegen. Zoals u leest kunt u veel kanten op met onze maatwerk tuinkas. Heeft u interesse? Wij gaan graag met u in gsprek over de tuinkas.

Een heel leuke markt die wij bedienen is de tuinkas voor op school. Het besef van duurzaam leven is nog nooit zo populair geweest, mensen zijn druk bezig om hun huis te verduurzamen maar ook om gezond te leven/ eten en dan gezonde eten begint bij het zelf kweken van je eigen groenten. Om op vroege leeftijd kinderen al kennis te maken met kweken vanuit een tuinkas, zorgt er voordat zij later meer affiniteit hebben met het kweken. Wij hebben over de jaren heen op veel scholen een tuinkas geplaatst. De tuinkas voor op school moet aan diverse eisen voldoen, veiligheidsglas is echt een must. Wij leveren onze tuinkas uitsluitend met gehard veiligheidsglas 4mm, extra dik en extra stevig! Oftewel de kinderen kunnen veilig te werk gaan in de tuinkas bij u op school. Hoe leuk is het om samen met de kinderen in een tuinkas les te geven, hen fysiek bezig te zien met het zaaien en planten van de groentes. Fruit is ook heel populair onder de kinderen, een druivenstruik in de tuinkas is natuurlijk ook geweldig. Omdat een tuinkas ook in sommige gevallen mee moet gaan in het kleurrijke pallet van een school hebben wij voor de tuinkas op school speciale RAL-kleuren. Laat de tuinkas schitteren door een spetterende kleur te kiezen. De tuinkas voor op school is in diverse maten beschikbaar maar graag adviseren wij u over de mogelijkheden en waar u zoal op zou moeten letten. Een tuinkas voor op school, de manier om groen educatie toe te passen.


Interesse in een tuinkas?

Vraag een kweekkas nu aan en laat u verassen.